- 1/2 l hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 2 ss karve, eller en blanding av oregano og timian (andre kryddersorter kan selvfølgelig benyttes)
- 4 dl smeltet smør
- 4 dl sukker
- 1 ss revet sitronskall
- 1 egg
- 2 ss melk
Slik gjør du:
- Bland mel, salt, bakepulver og urtene for seg
- Rør smøret med sukkeret og sitronskall
- Bland inn egg og melk
- Rør melblandingen i litt etter litt.
Deigen settes i små klatter med to teskjeer på smurt plate som settes nederst i varm stekeovn. Stekes ca. 15 minutter ved 200 grader til de er lysebrune. Er du så heldig å ha tørkede villplanter på lager, kan dette bli utrolig spenstige kaker. Server en kopp urtete til småkakene som vil forsterke smak og velvære!
Kilde: Inger L. Egeland og Steinar Myhr
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar