Sider

fredag 22. august 2008

Urtekjeks

Du trenger:
  • 1/2 l hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss karve, eller en blanding av oregano og timian (andre kryddersorter kan selvfølgelig benyttes)
  • 4 dl smeltet smør
  • 4 dl sukker
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 egg
  • 2 ss melk

Slik gjør du:

  • Bland mel, salt, bakepulver og urtene for seg
  • Rør smøret med sukkeret og sitronskall
  • Bland inn egg og melk
  • Rør melblandingen i litt etter litt.

Deigen settes i små klatter med to teskjeer på smurt plate som settes nederst i varm stekeovn. Stekes ca. 15 minutter ved 200 grader til de er lysebrune. Er du så heldig å ha tørkede villplanter på lager, kan dette bli utrolig spenstige kaker. Server en kopp urtete til småkakene som vil forsterke smak og velvære!

Kilde: Inger L. Egeland og Steinar Myhr

Ingen kommentarer: