Sider

fredag 22. august 2008

Hvorfor ikke bake en eplekake til epledagen 17.oktober og inviter noen gode venner på kaffe?

Det finnes mange varianter av eplekaker og paier. Her kommer en oppskrift som er enkel og god, og som du "ikke" kan mislykkes med. Hvorfor gjøre ting vanskelig når det kan være enkelt?! Er du ingen kløpper med bakesleiva, er det heldigvis lenge til 17.oktober...Kakeoppskriften har gledet meg i mange år, men kilden kjenner jeg dessverre ikke.

Dette trenger du:
  • 200 g smør
  • 3 dl sukker
  • 3 egg
  • 3-4 dl hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 4 mellomstore epler
  • Litt kanel, sukker og 50 g hakkede mandler til å strø oppå

Slik gjør du:

  • Rør smør og sukker hvitt
  • Rør inn eggene, ett og ett
  • Ha i mel blandet med bakepulver
  • Ha røren i en smurt rund form
  • Skrell eplene, ta ut kjernehus og skjær i båter
  • Legg eplebåtene oppå røren
  • Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler

Stekes i ovn, 200 grader ca. 45 minutter. Serveres lun med is!

For å oppnå et godt bakeresultatet, bør ingrediensene være tempererte - ha samme temperatur. Don't break a leg!

Ingen kommentarer: