Sider

lørdag 23. august 2008

Squash i Tahin - Koussa bi Tahineh

Squash er også kjent som zucchini eller courgette og tilhører gresskarfamilien. Høstes når de er små og umodne. Fargen varierer fra grønn til grå, fra gul til nesten svart. Hvitløk, tomater og urter går godt til den milde smaken.

Tahin er en sesamolje, sesampasta eller sesamkrem du får kjøpt på glass i Tyrkiske matbutikker.

Dette trenger du:

  • 2 store norske squash (eller 6-8 små libanesiske squash)
  • 1 stor hvitløkbåt
  • 1/4 kopp Tahin (sesamolje)
  • 1/4 kopp med saften fra en sitron
  • 1 spiseskje salt
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • Noen få mynteblader til pynt eller 1 spiseskje finhakket persille

Slik gjør du:

  • Kok squashen i vann til de er ferdigkokte
  • Ta squashen opp av vannet og legg dem til avkjøling
  • Når de er blitt tilstrekkelig kalde (ok å ta i dem), fjern stilken, del dem opp i skiver og legg dem til tørk i 10 minutter (hvis du bruker squash av stor størrelse)
  • Putt hvitløkbåten og saltet i en food processor og kjør til hvitløken er finkuttet
  • Tilsett squashen og kjør food processoren en runde til
  • Tilsett Tahin og sitronsaft og kjør prosessoren til massen har tyknet
  • Massen puttes i fryseren i 30 minutter
  • Serveres på en tallerken pyntet med mynteblader eller finkuttet persille
  • Til slutt helles olivenolje rundt myntebladene

I følge kildene er dette en libanesisk rett fra "Meze" som betyr forett. Kan også brukes som en form for dip, hvor godt hjemmebakt brød dyppes i den som så spises med stekt squash, omelett eller frityrstekte poteter. Anbefales å prøve seg fram for norske ganer, også når det gjelder tilsetningen av tahin, salt og sitron. Lykke til med kokkeleringen til deg og til meg.

Kilde:

Oppskriften er publisert på bloggen til Beit el Founoun & Dignity Project. Gå inn på siden får å ta en titt på illustrasjonene til oppskriften. Flotte bilder som inspirerer og gir deg "vann i munnen". Se linkhenvisning nederst på siden.

Ingen kommentarer: