Tahin er en sesamolje, sesampasta eller sesamkrem du får kjøpt på glass i Tyrkiske matbutikker.
Dette trenger du:
- 2 store norske squash (eller 6-8 små libanesiske squash)
- 1 stor hvitløkbåt
- 1/4 kopp Tahin (sesamolje)
- 1/4 kopp med saften fra en sitron
- 1 spiseskje salt
- 3 spiseskjeer olivenolje
- Noen få mynteblader til pynt eller 1 spiseskje finhakket persille
Slik gjør du:
- Kok squashen i vann til de er ferdigkokte
- Ta squashen opp av vannet og legg dem til avkjøling
- Når de er blitt tilstrekkelig kalde (ok å ta i dem), fjern stilken, del dem opp i skiver og legg dem til tørk i 10 minutter (hvis du bruker squash av stor størrelse)
- Putt hvitløkbåten og saltet i en food processor og kjør til hvitløken er finkuttet
- Tilsett squashen og kjør food processoren en runde til
- Tilsett Tahin og sitronsaft og kjør prosessoren til massen har tyknet
- Massen puttes i fryseren i 30 minutter
- Serveres på en tallerken pyntet med mynteblader eller finkuttet persille
- Til slutt helles olivenolje rundt myntebladene
I følge kildene er dette en libanesisk rett fra "Meze" som betyr forett. Kan også brukes som en form for dip, hvor godt hjemmebakt brød dyppes i den som så spises med stekt squash, omelett eller frityrstekte poteter. Anbefales å prøve seg fram for norske ganer, også når det gjelder tilsetningen av tahin, salt og sitron. Lykke til med kokkeleringen til deg og til meg.
Kilde:
Oppskriften er publisert på bloggen til Beit el Founoun & Dignity Project. Gå inn på siden får å ta en titt på illustrasjonene til oppskriften. Flotte bilder som inspirerer og gir deg "vann i munnen". Se linkhenvisning nederst på siden.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar