Til alle som har "soppsjuka"!
Her følger oppskriften på en soppmarmelade som kan serveres som tilbehør til fugl, vilt, stek, skarpe oster o.a. Holdbarhet: 1 år.
2,4 kg traktkantareller (150 g tørket sopp)
2 middels store løk
3 revne gulrøtter
25 steinfrie svisker
1-2 ss rosapepper (eller tørkede rognebær)
1-2 ss hvitpepper
1-2 kryddermål cayenne
2-3 ss fersk ingefær
1-2 pk kanelstenger
2-3 ss revet fersk pepperrot
2-3 ts salt
Lake:
1,2 liter vann
0,45 liter eddik 12 %
1,6 liter farin
12 % eddik lages slik:
1 del 35 % eddikessens blandes med 3,7 deler vann
Soppen renses og kokes noen minutter - kast kokevannet. (Tørket sopp legges i en liter vann og varmes opp. Kokes noen minutter - kast kokevannet)Klem ut vann av soppen, og del den grovt. Kok opp laken under omrøring til den blir klar og seig. Løken skjæres i små biter. Pepperot og ingefær rives. (Eller du kan strimle det og koke i gaspose sammen med kanel og pepper. Fjern posen til slutt) Sopp, svisker, løk og det øvrige has i laken. Kokes 1,5 timer på svak varme til en seig konsistens. Helles på varme, rene glass. Lagres kjølig.
God sopptur!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar