Sider

tirsdag 12. august 2008

Vintips til deg som ikke er like bevandret i vinens rike

Hvordan skille røde fra hvite viner?:

Enklest skiller man disse vintypene ved å skvalpe en liten skvett på en hvit bordduk. Den vinen som etterlater seg en lilla flekk - er rødvin. Er man en riktig kjenner, så kan man ved bare å smake - skille rød fra hvit.

Tommelfingerregel:

De hvite smaker som regel edikk, mens de røde har mer smaken av stempelfarge. Man kan altså suge på et kontorstempel, deretter ta en slurk vin, for så å konstatere om det er rødt eller hvitt. Enkelt hva?

Portvin er en vin man serverer i porten når gjestene kommer. Har man ingen port, går det like greit å servere i heisen eller i trappeoppgangen.

Serverer man tørr vin, bør det ikke være gjennomtrekk. Unngå at noen av gjestene nyser - da vinen lett kan støve ned hele huset.

Man kan bestille sin vin og få den hjemkjørt. Skulle man likevel bære den med fra Polet selv, så velg en lettvin.

Til fisk, som fiskeboller og sild, foretrekker de fleste hvitvin, mens man til pølser og innmat bør drikke rødt.

Til vilt kjøtt serveres vildvin. Til grillmat er det et unntak på hvitt og rødt. Til dette serveres helst brennevin da dette harmonerer best med svartbrent mat.

Ord som er vanskelige å si når man har drukket litt vin:

  • Uovertreffelig
  • Innovativt
  • Virosiøs
  • Kosteskaft

Ord som er vanskelig å si når man har drukket for mye vin:

  • Vestkystsk
  • Substanitiere
  • Konstituere

Gjennomsnittelige Ord som er helt umulig å si når man har drukket for mye vin:

  • Nei takk, ikke mere vin til meg
  • Sorry, du er ikke helt min type
  • Nei takk, jeg vil ikke ha sex i kveld

Så, skål alle sammen, og fortsatt god sommer!!!!

Ingen kommentarer: