Sider

torsdag 21. august 2008

Kjærlighetens mysterium

Jeg har et tantebarn som gifter seg denne helga. En vakker, ung og livsglad kvinne som har tro på kjærligheten mellom mann og kvinne. Må det gå dem vel – at deres illusjoner oppfylles og ikke knuses.
For den reisen de unge nå skal legge ut på, krever kondisjon – veldig god kondisjon! Her skal bestiges høye topper og dype daler, mørke skoger og langstrakte sletter. Ikke alltid vil det lønne seg å følge den strakeste veien. Å ta av fra hovedveien, kan vise seg å bli den lykkeligste dagen i ens liv.
Fra barnsben av lærer vi hvor viktig det er å ta regi over våre liv – opprettholde kontroll og uforutsigbarhet som visstnok skal være synonymt med trygghet. Kjærligheten derimot, har andre fordringer. En av dem er frihet! Så er mitt sterkeste ønske at de unge evner å hegne om hverandre behov og ulikheter. Det er så fort gjort å omforme sin kjære til å bli en kopi av sitt eget speilbilde. Men tenk hvor kjedelig verden hadde sett ut hvis alle mennesker framstod som like? Og er det ikke nettopp forskjelligheten som fasinerer og tiltrekker oss når vi rammes av amors piler? Til lykke med dagen kjære venn. Måtte frihetens kjærlighet få gode vekstvilkår i samlivet ditt.

”Vår kjærlighet er som duskregnet
som faller stille –
men får elvene til å flomme over”

(Afrikansk ordspråk)

Ingen kommentarer: