Sider

torsdag 2. oktober 2008

Khibz Kmej - Pita brød fra Libanon

Pita brød serveres til nesten alle måltider i Libanon. Man dypper det i supper eller sauser, og man bruker det til smørbrød.

Dette trenger du for å kunne bake 6 brød:

• 6-7 dl hvetemel
• 2 ½ dl lunkent vann
• 30 gr gjær (50 gr hvis du dobler oppskriften)
• 1 ½ ts salt
• 1 ts sukker
• 2 ss olje

Slik gjør du:

• Bland alt sammen (spar litt på melet. Deigen skal være jevn og smidig – ikke tørr)
• La deigen heve minst 1 time
• Del deigen i 6 emner, og trill dem til boller (legg bollene på et linhåndkle eller frotterhåndkle
• Dryss litt mel på bollene og kjevl de forsiktig ut til ¼ cm tykke leiver
• Leivene etterheves på håndkle i 45 min.
• Vipp brødene forsiktig over på stekeplate (kledd med bakepapir)
• Dryss over et tynt lag med mel

Brødene stekes midt i ovnen på 275-300 grader i 3-4 min. Vend forsiktig og stek videre i 2-3 min. Kjevler du tynt nok og har varm nok ovn, vil brødene blåse seg opp og bli hule.
Pitabrød kan lagres i brødbok inntil en uke. I fryseren inntil en måned.

Kilde: Beit el Founoun and Dignity Project

Ingen kommentarer: