Sider

onsdag 3. september 2008

NyeSkalder - viseklubben med de nye låtskriverne

Skriver du egne sanger, synger du andres? Eller liker du å høre nye talenter?

Møt Oslos nye låtskrivere: Nye Skalder. Låtskrivere tester ut nye sanger på Låtverksted og mer ferdige låter på konsert eller Åpen scene. Går du inn på hjemmesiden, kan du bli kjent med 29 låtskrivere/artister som er lagt ut på lydsiden.
Nye Skalder er en musikalsk smeltedigel på Oslos østkant. Annenhver uke har de konserter, åpen scene og låtverksteder. Her møtes kjente og ukjente låtskrivere, sangere, musikere og ikke minst publikum, og her testes nye megahits før de slippes ut i samfunnet. Fra juni 2008 holder de hus på Torhovteateret.
Nye Skalder er både konsertarrangør (ca 5 hovedkonserter pr halvår) og en medlemsklubb med møter, treff og kurs. Blant artister som har opptrådt hos dem er Unni Wilhelmsen, Beckstrøm, Folque, Lillebjørn Nilsen, Ingrid Mohr, Åsmund Nordstoga, Annar By, Espen Hagerup, Dan Fägerquist, Øystein Wingaard Wolf m.fl. I sine 12 år, har de ført en ambulerende tilværelse på ni forskjellige spillesteder i Oslo øst. I 2007 og våren 08 har klubben hatt konserter på Mogador, Grünerløkka. Høsten 08 blir de på Soria Moria på Torshov.
Hver gang åpner de kl 20. Før hovedartistene er det Åpen Scene. På grunn av formatet (liten sal og intim atmosfære), kjører de hovedsaklig halvakustisk med moderat lydanlegg. Folk som vil ha konsert på Nye Skalder, tar kontakt med styret. Les vilkårene HER. Du får bare et symbolsk honorar, men får spille for et lydhørt publikum! Vil du spille på Åpen scene, tar du med instrument (eller låner klubbens gitar) - si fra til konsertansvarlig for å bli skrevet opp på spillelista. Maks 5 pr kveld på konserter, ubegrenset på Visekveldene.
NyeSkalder arrangerer kurs og utflukter for medlemmer og interesserte som vil utvikle seg som sangere, låtskrivere eller tekstforfattere. En gang i måneden arrangeres Låtverksted med sang, vin og gitaren rundt bordet.
Klubben bidrar til at flere nye artister får muligheten til å møte sitt publikum: Har utgitt en CD, og på Artistenes egne lydsider kan medlemmer få lagt ut opptak fra egne konserter eller demoer (etter en kvalitetsvurdering).
Arrangørene ønsker å tøye visebegrepet. Mange av dem har bein i flere musikalske leire: Viser, singer/songwritertradisjon, jazz, stev, dikt/musikk, instrumentaler. På grunn av en stor spredning i uttrykket, kaller de seg en låtskriverklubb, men det ekskluderer ikke deg som synger andres låter, eller bare vil være publikum! Alle er velkommen som medlem!

Som medlem får du rabatt på kurs og utflukter og kan komme med på deres godt besøkte lydside. Du kan også få epost om konsertene hvis du ønsker det. Dessuten støtter du et alternativt musikkmiljø som kommune, stat og media bare såvidt har oppdaget...

Så enkelt er det: Send en giro med 300 kroner + din egen avsenderadresse til
Nye Skalder v/Øyvind Rauset, Smedgt. 34 - 1344, 0651 Oslo Konto nr.: 0530 01 89050
(OBS!!! Husk å skrive ditt navn når du betaler på nettbank, så de vet hvem du er! Bare et kontonummer sier ingenting...)
NB: Ungdom under 26 år og "Fjernmedlemmer" (folk som bor mer enn 15 mil fra Oslo) kan få medlemsskap for 200 kr. Det gjelder også "husstandsmedlemmer" - folk med samme adresse som et annet fullt medlem. Nytt fra 2008: "Publikumsmedlemmer" (folk som ikke selv spiller) betaler nå full pris, da det gir rabatt på konsertene.
Vedtekter for Nye Skalder kan du lese her...
Søk på Nye Skalder-sidene eller musikk på nettet med deres egen Visesøk:
Skriv inn søkeordene dine Send søkeskjema

Ønsker du mer informasjon - send en liten BESKJED - eller send en mail:
Nye Skalders epost

En CD de ga ut til sitt 5-års jubileum kan fortsatt fås til 50 kr: "Nye Skalder Nr.1"

Til forsida - Lydsida - Bilder - Programmer - Om oss - Oppslagstavle

Ingen kommentarer: